4 x handige Microsoft functies die je waarschijnlijk nog niet kent

Microsoft tips

DIT kun je gewoon delen

Gebruik je Microsoft 365? Dan ken je vast de standaard apps, zoals Word, Excel, Powerpoint en Teams wel. Maar wist je dat er een hoop handige functies zitten in deze apps, die de meeste mensen nog niet kennen? Ze kunnen je een hoop tijd besparen, dus we bij deze delen we 4 handige Microsoft functies die jij misschien nog niet had ontdekt. 

1. Bewerk een PDF in Microsoft Word

Krijg je de vraag om een bestand te bewerken en blijkt het een PDF-bestand te zijn? Dan hoef je niet langer op zoek naar een converter om je bestand om te zetten naar Word. In Word kun je namelijk zelf de PDF openen en bewerken!

Hoe dan?

Ga binnen Word naar Bestand > Openen > Selecteer het PDF-bestand op je computer. Je krijgt nu een melding om het bestand te converteren naar een Word-bestand. Klik op OK en tada… klaar om te bewerken!

2. Tag collega’s zodat ze je mailtjes niet missen

Moet je een belangrijke e-mail versturen? Of een mail opmerkingen en taken voor verschillende personen? Tag ze dan in de tekst van je Outlook-mail. 

Zo werkt het

Typ ‘@’ met daarachter de naam van de persoon die je wilt vermelden. De naam wordt hierdoor benadrukt, zodat de opmerking of taak extra duidelijk wordt. Én… hij wordt ook nog eens automatisch toegevoegd als ontvanger van de mail. Handig hè! 😉

3. Presenteer je PowerPoint LIVE over heel de wereld

Wist je al dat je LIVE kunt gaan met je PowerPoint presentatie? Zo kun je je presentatie online geven aan mensen over de hele wereld!

Benieuwd hoe het werkt?

Ga binnen Powerpoint naar Slideshow > Online presenteren. Je krijgt nu een QR-code die je publiek kan gebruiken om je presentatie te volgen op hun eigen apparaat.

4. Werk real-time samen aan documenten

Samen met je collega’s aan een project werken? Dat kan nu nog makkelijker en effectiever, zonder elkaar telkens op de hoogte te houden van verschillende versies. Met de real-time samenwerk functie van Microsoft kun je met verschillende apparaten tegelijkertijd werken in Word, Powerpoint en Excel. Gewoon in hetzelfde bestand! Je kunt LIVE elkaars bewerkingen zien, onderdelen markeren en elkaar taggen. Zo weet je precies wie wat heeft gedaan. Dat is pas efficiënt samenwerken! 💪

Hopelijk maken deze Microsoft-hacks je leven een stuk leuker en makkelijker.
Wil je meer weten over alle mogelijkheden binnen Office 365 en de toepassing binnen jouw bedrijf?