7x dit is waarom jij vanaf nu wil bellen via VoIP

bellen-via-Voip

DIT kun je gewoon delen

Traditionele telefoonproviders vragen bedrijven elk jaar bakken met geld om via vaste lijnen te bellen. Maar er is een betere en goedkopere manier: VoIP. Hiermee kun je bellen via het internet en profiteren van meer functies en flexibiliteit. En dat heeft heel veel voordelen. Wij leggen je uit waarom jij vanaf nu zakelijk wil bellen via VoIP.

Wat is VoIP?

Maar wat is VoIP eigenlijk? VoIP is een afkorting voor Voice over Internet Protocol. Hiermee kun je telefoongesprekken voeren en ontvangen via het internet. In plaats van een gewone telefoonlijn te gebruiken, worden de geluiden omgezet in digitale informatie die via het internet wordt verzonden.

Je kunt hiermee bellen naar andere telefoons, zowel mobiel als vast, en zelfs naar computers die hier ook gebruik van maken. Het enige wat je nodig hebt, is een goede internetverbinding.

De voordelen van VoIP

Waarom VoIP? Dat leggen we je uit.

1. Kostenbesparend

VoIP maakt gebruik van internetverbindingen in plaats van aparte telefoonlijnen, waardoor de kosten aanzienlijk kunnen worden verlaagd. Internationale en langeafstandsgesprekken worden vaak veel goedkoper of zelfs gratis.

2. Flexibel

Met VoIP kun je overal ter wereld bellen zolang je een stabiele internetverbinding hebt. Het maakt niet uit of je op kantoor, thuis of onderweg bent. Dit biedt flexibiliteit en mobiliteit voor jezelf én je werknemers.

3. Schaalbaar

VoIP-systemen zijn makkelijk schaalbaar en kunnen dus worden aangepast aan de behoeften van jouw groeiende bedrijf. Het toevoegen of verwijderen van werknemers is heel eenvoudig, waardoor je binnen de kortste keren met elkaar communiceert.

4. Extra functies

Naast het voordeel dat je altijd en overal kan bellen, bevat het VoIP-telefoonsysteem heel veel extra functies, zoals wachtrijen, terugbelmogelijkheden, gespreksopname, conferentiegesprekken en integraties met andere tools. Denk aan CRM-systemen, helpdesks en e-commerceplatforms. Deze functies verbeteren weer de communicatie en productiviteit binnen je bedrijf.

5. Verbeterde klantenservice

Met functies zoals contactgeschiedenis en gespreksopname zijn je werknemers beter voorbereid op klantgesprekken en kunnen vragen en problemen sneller en effectiever worden opgelost.

6. Klaar voor de toekomst

VoIP is een moderne en opkomende technologie die voortdurend wordt verbeterd. Door over te stappen op internetbellen ben je klaar voor de toekomst van communicatie en profiteer je van verdere ontwikkelingen en innovaties in de sector. Bovendien maakt gebruik van complexe encryptie waardoor jouw gesprekken veilig zijn en veilig blijven.

7. Eenvoudige installatie en beheer

VoIP-telefoonsystemen kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd en beheerd via een gebruiksvriendelijke interface. Updates en configuraties kunnen vaak eenvoudig worden uitgevoerd zonder technische expertise.

Overstappen naar VoIP?

We helpen je graag om over te stappen op VoIP. DIT IT staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces, van het selecteren van de juiste provider tot het installeren en configureren van de benodigde apparatuur en software. Neem contact op om te zien wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.