Dit is het verschil tussen IT en ICT-ondersteuning

Verchil it en ict

DIT kun je gewoon delen

Het zijn twee termen die vaak door elkaar worden gehaald: IT-ondersteuning en ICT-ondersteuning. En ondanks dat het maar één letter verschilt, betekenen ze niet hetzelfde. In deze blog leg ik je daarom kort en simpel uit wat het verschil tussen IT-ondersteuning en ICT-ondersteuning is en welke van de twee geschikt is voor jouw bedrijf.

Wat is IT-ondersteuning?

IT betekent informatietechnologie, en gaat over computers, software en netwerken. Omdat steeds meer bedrijven digitaliseren, is de behoefte aan IT aanzienlijk gegroeid. Je vertrouwt er dagelijks op om efficiënter te werken, klantgerichter te zijn en concurrentievoordeel te behalen. Des te belangrijk dat al jouw software en systemen goed werken.

Bij IT-ondersteuning helpen we je daarbij. Zo installeren we bijvoorbeeld je nieuwe computers, lossen we computerproblemen op en updaten we de software. Ook geven we technische hulp aan jouw werknemers.

Wat is ICT-ondersteuning?

ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie. Daar zit ook gelijk het belangrijkste verschil: het gaat hier niet alleen over computers, maar ook over communicatie. Het is een specifiek onderdeel van IT dat zich richt op communicatietechnologie.

ICT-ondersteuning helpt bij het verbeteren van de manier waarop mensen met elkaar praten en informatie delen. We zorgen ervoor dat communicatie via de telefoon, e-mail en online vergaderingen vlekkeloos loopt. Ook helpen we bij het installeren van programma’s die dat makkelijker maken.

Het belangrijkste verschil

Het belangrijkste verschil tussen IT- en ICT-ondersteuning is dus dat IT zich richt op computers en netwerken, terwijl ICT een bredere focus heeft en ook communicatie omvat.

IT- of ICT-ondersteuning voor jouw bedrijf?

Dus, welke ondersteuning heb je nodig? Dat hangt af van de behoeften van jouw organisatie. Als je vooral problemen hebt met computers en netwerken, dan is IT-ondersteuning voldoende. Maar als je ook wilt investeren in betere communicatie en samenwerking, dan kan MKB ICT ondersteuning nuttig zijn.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het kiezen van de juiste IT- of ICT-ondersteuning in Brabant. Zo zorgen we er samen voor dat de technologie in jouw bedrijf helemaal past bij wat je nodig hebt.

Download vandaag nog onze Cybersecurity Checklist