De zorgindustrie groeit en ontwikkelt zich razendsnel! En daarmee ook het belang van goede cybersecurity. Je moet er toch niet aan denken dat medische gegevens of patiëntendossiers zomaar op straat komen te liggen of systemen niet meer toegankelijk zijn?
Maar organisaties in de zorg hebben hun handen vaak vol met andere zaken. Personeelstekorten, ziekteverzuim en bezuinigingen zorgen voor veel uitdagingen. Hoe zorg je dan toch dat je zo min mogelijk digitale risico’s loopt?
We hebben 3 belangrijke punten op een rijtje gezet, om je op weg te helpen om je organisatie in de zorg een stukje veiliger te maken:
De zorg staat voor uitdagingen. Digitale technologie wordt steeds belangrijker en daarmee ook de beveiliging van gegevens en systemen. Budgetten voor IT zijn vaak maar beperkt en dus is het belangrijk om keuzes te maken.
Om te weten welke securitymaatregelen echt belangrijk zijn voor jouw zorgorganisatie is het belangrijk om je plek te weten binnen de sector. Er zit veel verschil tussen de verschillende typen en lagen organisaties. En elk heeft zijn eigen volwassenheid als het gaat om ICT. Heeft jouw organisatie al een uitgebreide IT-strategie of moet je eerst nog de basismaatregelen treffen? Als je dit in kaart brengt, weet je vrij snel waar je als eerste in moet investeren.
Merk je dat digitale veiligheid nog niet hoog op de agenda staat in jouw organisatie? Dan is het slim om dit belang te koppelen aan de continuïteit van de zorg.
Wat gebeurt er nu als je door een cyberaanval niet meer bij de online patiëntendossiers kunt? Of als een specialist niet bij de juiste medische gegevens kan? Wat betekent dat voor de patiënt en de kwaliteit van de zorg die je kunt leveren?
Die gevolgen zijn vaak niet te overzien en zorgt ervoor dat organisaties de noodzaak van een goed IT-plan in gaan zien. IT is niet zomaar een extraatje 😉
Nu je weet waar je staat binnen de sector en je een beter beeld hebt over de partners en leveranciers om je heen, kun je de handen ineenslaan. De beveiliging van jouw organisatie heeft namelijk ook invloed op die van je partners en andersom. Er is dus een gezamenlijk belang om dit goed aan te pakken.
Door met elkaar in gesprek te gaan over online beveiliging kun je je aan elkaar optrekken.
Wil je verder aan de slag met de online veiligheid van je organisatie? Lees dan onze blog: In 5 stappen de IT-strategie van je organisatie in beeld over hoe je met een succesvolle IT-strategie de veiligheid, efficiëntie en communicatie binnen je organisatie verbeterd.
Heb je een specifieke vraag? Of een specialist nodig die met je meekijkt naar jouw bedrijfssituatie? Neem contact met ons op, dan helpen we je graag!