Deze 5 functionaliteiten in Teams kent (nog) bijna niemand!

Teams tips

DIT kun je gewoon delen

Denk je bij Microsoft Teams vooral aan videobellen? Het is zoveel meer! De app is in een razend tempo doorgegroeid naar een veelzijdig platform met tal van functionaliteiten om hybride werken makkelijker te maken. Geen idee wat al deze features in houden? We zetten de 8 belangrijkste voor je op een rijtje.

Dynamic View

Zit je regelmatig met meerdere mensen in een meeting? Al die verschillende schermen, mensen en presentaties, dat kan nogal vermoeiend en verwarrend zijn. Gelukkig is daar Dynamic View! Het rangschikt op een super slimme manier al deze elementen, helemaal volgens jouw persoonlijke voorkeuren. Zo kun je zelf bepalen of je naast elkaar wilt rangschikken, of de gezichten van je collega’s bijvoorbeeld bovenin het scherm. Zodat je ze natuurlijker aan kunt kijken 😉

Nieuwe presentatiemodus

Ken je deze al? Met de nieuwe presentatiemodus kun je als presentator zelf bepalen hoe je wilt dat je video feed wordt weergegeven aan je kijkers. Zo kun je full screen presenteren of weergegeven boven je schouder (als een echte nieuwslezer). Of gewoon met video en presentatie naast elkaar. De keuze is reuze!

De meeting-samenvatting

Wat werd er nou gezegd aan het begin van de meeting? Welke taken moet ik ook al weer oppakken? De meeting-samenvatting helpt je team vooruit! Je kunt hem vinden in het agenda-item in je Teams kalender en bevat alles wat je nodig hebt: een opname van de meeting, de chat en transcripts om alles terug te lezen en alle gedeelde bestanden. Lifesaver!

Live reacties

Ben je enthousiast over de presentatie of een opmerking? Maar wil je de spreker niet onderbreken? Dan is live reacties je beste vriend! Je kunt hier gemakkelijk reageren met emoji’s tijdens de presentatie. Zo kun je je enthousiasme delen en maak je de meeting meteen een stuk vrolijker en interactiever 😊

Nederlandse ondertiteling

Wil je je meeting inclusiever maken voor mensen met een auditieve beperking? Goed nieuws! Microsoft Teams is hard aan het werken om ondertiteling en transcripties in meerdere talen toe te voegen. En… Nederlands staat hoog op de lijst! We weten nog niet precies wanneer, maar verwachten dat dit niet al te lang meer gaat duren.

Benieuwd naar nog meer handige Microsoft functies?
Lees dan onze blog â€˜4 handige Microsoft-functies die je waarschijnlijk nog niet kent’.